Agnetas funderingar

Agnetas funderingar

Agnetas funderingar

Här kommer jag att skriva om stort och smått som jag funderar över.
Välkommen att läsa!

Vill du kommentera det jag skriver så får du presentera dig först.
Skicka ditt användarnamn och din epostadress till geneborg.se (utan mellanslag) så blir du registrerad.

Thella

AllmäntPosted by Agneta Thu, September 10, 2009 22:29:25

Länge sedan det blev några rader om Thella.

Nu har vi i alla fall börjat en kurs i viltspår. Thella är en talang i sammanhanget. Tar spåren direkt och utan omsvep. Älskar att släpa men helst bita/äta på klöven när hon funnit den. Vi har nu kommit så pass långt att vi har fått i hemläxa att lägga ett 600 m långt spår och låta det ligga 3-4timmar - minst!! Gärna längre! Jag vet hur det känns att traska iväg i skogen med läggkäpp, hink med blod och snitslar. Prylarna är väl ok men det är ganska långt när man går ensam och droppar blod. Och ingen stegräknare har jag köpt - fortfarande lika vilsen när jag glömmer om jag gått 300 eller 500 m??

Ikväll var vi på klubben och fick skotträna. Jag säger bara det - Thella är en begåvning på sitt sätt. Jag drog ett släpspår på ca 100 m. Efter första tredjedelen gick första skottet. Thella vände på huvudet undrande vad som hände??smiley Men fortsatte lugnt med sitt spårande. De två följande skotten ignorerade hon helt! Hon är ganska cool min lilla svarting.

Vad hon däremot tycker är fullständigt idiotiskt, är att behöva ligga i ett kallfuktigt gräs!! Sitta - all right - men ligga, nä nä. Då kan man inte se vad som händer runtomkring. Så kan man inte göra! Matte ska nog komma tillrätta med det också.

Däremot var tandvisningen inte något problem. Annika Månsson tar hundarna på ett förnämligt sätt. Tack för det!

I morgon är det spårdax och nu är det sängdax.

  • Comments(0)//agnetasblogg.geneborg.se/#post18

Thella

AllmäntPosted by Agneta Sat, July 04, 2009 22:06:05

Så har då Thella sprungit sitt andra officiella, t.o.m. Internationella, Lure Coursing lopp.

Den här gången var i vackra Stjärnhov. Inte så många basenji var anmälda, men det stannade på 9 hundar, varav 3 st inte kom!! Alltså 6 basenji tävlade mot varandra. Det slutade med att Thella blev 2:a med cert. Snyggt jobbat tycker matte, med tanke på att Thella inte riktigt är i LC-form. Något överviktig, OM man jämför med konkurrenterna:)) Det som var riktigt bra för Thellas del, var att hon sprang bättre på lopp 2, som var en rejält trixig bana med många tvära vinklar. Konditionen var nog inte så dålig. Skönt att se hon har både fått bättre flås och mer muskler. Cykelträning ger resultat:)

Nu är det bara att bygga vidare på konditionen. Det blir åtminstone två tävlingar till i år. Sen får vi väl vänta till våren. Men kul har vi och och massor av trevliga människor träffar vi. Riktigt trevlig sport och härlig kompisanda.

/matte Agneta

  • Comments(0)//agnetasblogg.geneborg.se/#post17

hundtidning

AllmäntPosted by Kristina Mårtensson Mon, June 08, 2009 04:58:29

Hej Agneta!

Har du sett senaste numret av H H?
En liten basenji-special, plus en gammal bekant till oss som startat språkskola för hundar.

Inte världens intressantaste hundtidning kanske, men lite lagom lättsam "toaläsning" kan den vara tycker jag.

Kram,
Kristina

  • Comments(1)//agnetasblogg.geneborg.se/#post16

Thella o. säljare

AllmäntPosted by Agneta Wed, May 27, 2009 22:57:01

Nu börjar det dra ihop sig. På lördag bär det iväg till Borlänge. Det är dax för Thellas första lure-coursing tävling. Ser med spänning fram mot det.

Idag blev jag uppringd av en säljare från Media-analys. Givetvis ville de sälja en ny hemsida åt mig. För som säljaren sa "din hemsida är så gammaldags. Den säljer inget. Du får en helt ny hemsida genom oss för bara 15.000SEK och sen 10.000:- per år". Tack , men nej tack! sa jag.

Jag blev dessutom inte särskilt imponerad av de sidor han visade mig (han skickade över några länkar) Nanne Grönwalls var trevlig, men hon har ju både musik, sång och show på sin sida. Det kan inte jag leverera:)) de övriga tyckte jag var skittråkiga!!

Jag blir så trött på folk som inte vill förstå vad jag säger. Jag sa från början att jag inte är intresserad av att köpa något eftersom jag troligen lägger ner firman i år och att hemsidan jag har ska uppdateras efter min nuvarande situation. Lika fullt försöker man sälja på mig något jag inte vill ha! Jag blir riktigt sur på så´na säljare!

  • Comments(1)//agnetasblogg.geneborg.se/#post12

Thella

AllmäntPosted by Agneta Fri, May 08, 2009 17:29:17

Länge sedan jag skrev något här överhuvudtaget. Men nu har det hänt roliga grejer! Thella har sprungit sina tre provlopp på lure coursinbana och blivit godkänd för tävlingscertifikat. Så i slutet av maj ska hon göra sin debut på tävlingsbanan. DET ska bli spännande.

Till dess gäller det att öka konditionen - för hennes del alltså - min är fortsatt dålig:( Fixa till cykeln som fått punktering och sen är det bara!! att dra runt på grusvägarna. Hoppas vi får till det.

Vi går även kurs i allmän lydnad på klubben här i Vallentuna. Framstegen är i sanning skiftande. Är det regn och blåst, kan vi lika gärna åka hem igen. Då är Thella inte samarbetsvillig. Men är det hyfsat bra väder och inte alltför många okända hundar på samma plan (gräsyta) är hon riktigt duktig om jag bortser från att hon inte kan vara lös! Dels litar jag inte till hundra på henne och dels finns det hästar en bit bort från träningsplanen. Hon gjorde ett besök där i höstas. Inte så populärt hos någonsmiley

Däremot är hon riktigt duktig att gå viltspår (blodspår). Jobbar i jämn behaglig takt och är rejält noggrann. Det är ju också kul att aktivera henne med det. Kanske hon kan få möjlighet att gå ett officiellt viltspår så småningom.

Till dess är det som sagt cykelträning som gäller.

Agneta o. Thella

  • Comments(0)//agnetasblogg.geneborg.se/#post11

Thella

AllmäntPosted by Agneta Tue, September 30, 2008 13:37:05

Nog trodde jag att jag kunde uppfostra och träna en hund. Det borde jag ju faktiskt kunna efter 45 års liv med hundar av olika raser. Men tjiii!

En basenji är inte vilken hund som helst. Liten smidig kropp, förhållandevis långa ben och en alldeles egen hjärna med bara sååå mycket envishet:) och en enorm startfart. Rena katapulten. Från 0 till 1000 på en tiondels sekund - tror jag:)

Basenji är högexplosiv. Det finns faktiskt bara två lägen. Stilla - helst sovande - och högsta växel.

Koppelpromenad är något som enbart människor och ev mycket kortbenta, långhåriga hundar ägnar sig åt. Så ser det i alla fall ut på den kurs i vardagslydnad som Thella och jag ägnar varje måndagkväll åt. Thella tillhör då den grupp hundar som springer fort och åt alla håll - helst samtidigt! Men gäller det att kolla omgivningen eller leta rätt på gömt godis, då är även hon med på banan. Där har dansk/svensken och Thella ett gemensamt intresse.

Men dansk/svensken håller inte riktigt måttet (tycker Thella) då hon (dansk/svenskan) tar något i munnen och dessutom har den dåliga smaken att ägna sig åt dragkamp!! Hu så ouppfostrat, tycks den lilla basenjin mena. Det som möjligen kan uppskattas att ta i munnen av en förnäm basenji är lagom smaskigt godis, läs köttbullar, eller möjligen om hon hinner ifatt en katt eller ekorre. Men de tillfällena är mycket få om ens någon gång. Det är naturligtvis mattes fel som inte ser det intressanta och nödvändiga i att jaga dem.

Nästa tur i skogen ska vi nog ägna åt blodspår. Det är bara sååå kul, tycker Thella och hennes matte.

  • Comments(0)//agnetasblogg.geneborg.se/#post9

Thella

AllmäntPosted by Agneta Mon, August 18, 2008 21:50:04

Nu har vi varit på utställning igen, Thella och jag. Tänk vad man kan lära av en liten hund. T.ex. varför ska man vara på utomhusutställning när det bara regnar?? I varje fall vill inte alla basenjis vara ute i regn. Thella hör till dem:)) och jag håller nog med.

Det finns annat som är mycket roligare. Thella har fått börja spåra. DET gillar hon. Inga problem att hitta den lilla rådjursklöven. Och vilken lycka att få ta den i munnen och bära en liten bit. Det ska det blir mer av.

Agneta o. Thella

  • Comments(0)//agnetasblogg.geneborg.se/#post8

Vänner och hundar

AllmäntPosted by Agneta Wed, July 09, 2008 10:31:09

Nu är det över. Jag har varit på min första Världsutställning. Ett fantastiskt evenemang. Så många hundar av olika och, för mig, nya raser och från andra länder. En riktigt stor upplevelse inom hundsektorn.

Inom en del raser var det ganska stor typskillnad på hundar från andra länder. De ryska hundar jag såg, var allmänt större och grövre än de vi har i Norden. De finska hundarna var mycket bra i typ. Nu tittade jag mest på basenji, som blivit min nya favoritras. Otroligt vackra och smidiga hundar.

En svart tik med vita tecken har flyttat hem till mig. Vilken härlig känsla efter att ha varit "hundlös" i mer än 5 år. Visserligen har jag haft Yazza schäfer som daghund, men det är inte riktigt samma sak för mig, som att ha hunden boende hos mig. Livet har fått lyft!! smiley

Agneta och Thella

  • Comments(0)//agnetasblogg.geneborg.se/#post7