Agnetas funderingar

Agnetas funderingar

Agnetas funderingar

Här kommer jag att skriva om stort och smått som jag funderar över.
Välkommen att läsa!

Vill du kommentera det jag skriver så får du presentera dig först.
Skicka ditt användarnamn och din epostadress till geneborg.se (utan mellanslag) så blir du registrerad.

Thella

AllmäntPosted by Agneta Thu, September 10, 2009 22:29:25

Länge sedan det blev några rader om Thella.

Nu har vi i alla fall börjat en kurs i viltspår. Thella är en talang i sammanhanget. Tar spåren direkt och utan omsvep. Älskar att släpa men helst bita/äta på klöven när hon funnit den. Vi har nu kommit så pass långt att vi har fått i hemläxa att lägga ett 600 m långt spår och låta det ligga 3-4timmar - minst!! Gärna längre! Jag vet hur det känns att traska iväg i skogen med läggkäpp, hink med blod och snitslar. Prylarna är väl ok men det är ganska långt när man går ensam och droppar blod. Och ingen stegräknare har jag köpt - fortfarande lika vilsen när jag glömmer om jag gått 300 eller 500 m??

Ikväll var vi på klubben och fick skotträna. Jag säger bara det - Thella är en begåvning på sitt sätt. Jag drog ett släpspår på ca 100 m. Efter första tredjedelen gick första skottet. Thella vände på huvudet undrande vad som hände??smiley Men fortsatte lugnt med sitt spårande. De två följande skotten ignorerade hon helt! Hon är ganska cool min lilla svarting.

Vad hon däremot tycker är fullständigt idiotiskt, är att behöva ligga i ett kallfuktigt gräs!! Sitta - all right - men ligga, nä nä. Då kan man inte se vad som händer runtomkring. Så kan man inte göra! Matte ska nog komma tillrätta med det också.

Däremot var tandvisningen inte något problem. Annika Månsson tar hundarna på ett förnämligt sätt. Tack för det!

I morgon är det spårdax och nu är det sängdax.

  • Comments(0)//agnetasblogg.geneborg.se/#post18