Agnetas funderingar

Agnetas funderingar

Agnetas funderingar

Här kommer jag att skriva om stort och smått som jag funderar över.
Välkommen att läsa!

Vill du kommentera det jag skriver så får du presentera dig först.
Skicka ditt användarnamn och din epostadress till geneborg.se (utan mellanslag) så blir du registrerad.

Vänner

vännerPosted by Agneta Fri, March 14, 2008 18:24:51

Vad är vänner? Vad menar vi med vänner? Och vad är vänner för dig och vad är vänner för mig?

Ibland kommer det över mig att vänner är något man har men som ofta vanvårdas. Jag menar, att om jag inte intresserar mig för någon person jag egentligen tycker om att träffa och umgås med, så slokar tillvaron. Det går aldrig att ta för givet att "den andra" dvs. vännen, ska ta kontakt. Vill jag har kontakt får jag också ta kontakt. Varför är det så svårt ibland att ta den där kontakten som kan betyda fortsatt god vänskap. Istället väntar man på att någon annan ska göra det. Är det tidsfaktorn som bestämmer. "Det var så länge sedan vi hördes av. Det känns som att börja om med en ny vän. " När det känns så, kan det bli jobbigt.

Många gånger är det avståndet mellan mig och mina vänner som avgör hur ofta vi ska ha kontakt. Visst är det väl märkligt att vi med dagens snabba teknik, telefonsamtal, sms, mail, har svårt att bestämma ett möte öga mot öga. På stan eller bjuda hem. Det är ju ofta så, att vi är så förfärande upptagna jämt. "Hinner inte komma", "måste rusa" , "har så mycket att göra" osv. Har vi verkligen så bråttom att det är värt att avstå från att träffas, prata med och umgås med sina vänner.

För mig är en vän, jag när som helst kan ta kontakt med. En vän avspisar inte med "hinner inte," "kan vi ta det en annan gång" eller liknande, utan erbjuder ny tidpunkt för kontakt. Det är inte så svårt. Vi måste vara rädda om varandra och vår vänskap! Det kan komma en dag när ensamheten blir en plåga. Vännerna försvann. Mina riktiga, genuina vänner är glädjen i min tillvaro. Agneta.

  • Comments(1)//agnetasblogg.geneborg.se/#post4