Agnetas funderingar

Agnetas funderingar

Agnetas funderingar

Här kommer jag att skriva om stort och smått som jag funderar över.
Välkommen att läsa!

Vill du kommentera det jag skriver så får du presentera dig först.
Skicka ditt användarnamn och din epostadress till geneborg.se (utan mellanslag) så blir du registrerad.

Thella

AllmäntPosted by Agneta Tue, September 30, 2008 13:37:05

Nog trodde jag att jag kunde uppfostra och träna en hund. Det borde jag ju faktiskt kunna efter 45 års liv med hundar av olika raser. Men tjiii!

En basenji är inte vilken hund som helst. Liten smidig kropp, förhållandevis långa ben och en alldeles egen hjärna med bara sååå mycket envishet:) och en enorm startfart. Rena katapulten. Från 0 till 1000 på en tiondels sekund - tror jag:)

Basenji är högexplosiv. Det finns faktiskt bara två lägen. Stilla - helst sovande - och högsta växel.

Koppelpromenad är något som enbart människor och ev mycket kortbenta, långhåriga hundar ägnar sig åt. Så ser det i alla fall ut på den kurs i vardagslydnad som Thella och jag ägnar varje måndagkväll åt. Thella tillhör då den grupp hundar som springer fort och åt alla håll - helst samtidigt! Men gäller det att kolla omgivningen eller leta rätt på gömt godis, då är även hon med på banan. Där har dansk/svensken och Thella ett gemensamt intresse.

Men dansk/svensken håller inte riktigt måttet (tycker Thella) då hon (dansk/svenskan) tar något i munnen och dessutom har den dåliga smaken att ägna sig åt dragkamp!! Hu så ouppfostrat, tycks den lilla basenjin mena. Det som möjligen kan uppskattas att ta i munnen av en förnäm basenji är lagom smaskigt godis, läs köttbullar, eller möjligen om hon hinner ifatt en katt eller ekorre. Men de tillfällena är mycket få om ens någon gång. Det är naturligtvis mattes fel som inte ser det intressanta och nödvändiga i att jaga dem.

Nästa tur i skogen ska vi nog ägna åt blodspår. Det är bara sååå kul, tycker Thella och hennes matte.

  • Comments(0)//agnetasblogg.geneborg.se/#post9